Foto: Laura Bâlc

Alexandra Felseghi – Dramaturg/Regizor de teatru

S-a născut la 15 iulie 1987. A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune, secția Regie de teatru, în 2009 și în 2016 și-a susținut public teza de doctorat, cu titlul O incursiune în teatrul independent – Performance și Creator multiplu.

Alexandra Felseghi este autor de spectacole, deoarece producțiile de teatru semnate de ea nu pornesc de la un text pre-existent, ci se construiesc pe energia și personalitățile echipei de lucru. Pasionată atât de teatrul-dans, teatrul documentar și social, cât și de performance, este într-o continuă căutare a mijloacelor de comunicare dintre actor și spectator, pledând pentru un dialog cât mai direct și mai intim între aceștia. În postura de dramaturg, Alexandra Felseghi a colaborat cu Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca, pentru spectacolul de balet neoclasic, Visul unei nopți de vară (coregrafie: Melinda Jakab), iar în 2017 s-a numărat printre cei 6 dramaturgi câștigători ai concursului EurOpinions (Teatru 3G în parteneriat cu Teatrul Național Târgu-Mureș). Din 2015, susține constant ateliere de scriere creativă organizate de Create.Act.Enjoy .

Pe plan personal, Alexandra devorează cu nesaț literatura rusă, îi plac scenele sinistre din autobuz și e o Șeherezadă modernă când vine vorba de a povesti o întâmplare.