1  – 30
Octombrie 2016

În perioada 1 – 30 Octombrie 2016, a avut loc cea de-a II-a ediție a programului LUNA CREATIVĂ, o continuare a activităților realizate la prima ediție, aducând  un plus de valoare prin temele abordate. În această perioadă, artiștii Create.Act.Enjoy au susținut ateliere de teatru, improvizație, scriere creativă, film, actorie de film și educație audio-vizuală, destinate tinerilor care doresc să urmeze o facultate vocațională, dar și profesorilor interesați să-și dezvolte creativitatea și abilitățile de comunicare. De asemenea, a avut loc dezbaterea publică Importanța educației non-formale în școlile din România, care a adus laolaltă elevi și profesori interesați de introducerea activităților creative în programa școlară.

În cadrul LUNII CREATIVE, Create.Act.Enjoy a susținut producția a două spectacole de teatru realizate de tineri regizori debutanți, selectați prin inițiativa Young Creative Directors și a prezentat 4 spectacole din repertoriul propriu (Take 5, 1440 de minute, The Glass, aici.acum.înacestmoment).

LUNA CREATIVĂ este un program sprijinit de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napcoa, Consiliul Județean și Uniunea Teatrală din România (UNITER)

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Colegiul Național „Emil Racoviță” , Liceul Teoretic „Avram Iancu” , Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii, Consiliul Județean al Elevilor, Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii, Fundația Someș Dej, Asociația Beard Brothers.

Parteneri media: Radio Cluj, Liternet.ro, Clujul de buzunar, Transilvania Reporter, Clujulcultural.ro, Cluj.com, Asociația Dispersie, Revista Bulevard

8 Octombrie –
13 Noiembrie 2015

În perioada 8 Octombrie – 13 Noiembrie 2015, Create.Act.Enjoy a inițiat prima ediție a programului cultural-educațional LUNA CREATIVĂ, cu scopul dezvoltării publicului tânăr și a consilierii acestuia în vederea alegerii unei cariere artistice viitoare.
Timp de o lună, la The Box s-au desfășurat ateliere de teatru, scriere creativă, film și actorie de film dedicate elevilor de liceu, 3 premiere de spectacole (Eteroclit, Păpușa de ceară, Galaxy), 2 one-woman show-uri aflate în repertoriul Create.Act.Enjoy (Every day is a Bridget day, 4:48 Psihoză) și ateliere dedicate liceenilor din Dej și Câmpia Turzii.

Dezbaterea moderată de jurnalista Oana Cristea-Grigorescu, Harta teatrelor independente clujene a adus la un loc reprezentanții tuturor companiilor artistice independente din oraș. Întâlnirea a avut ca scop găsirea mijloacelor de dezvoltare a publicului în zona culturală independentă.

LUNA CREATIVĂ este un program sprijinit de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napcoa și Uniunea Teatrală din România (UNITER)

Parteneri: Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii, Fundația Someș Dej, Asociația Beard Brothers, Asociația Cluj 2021 – Capitală Culturală Europeană, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Reactor de creație și experiment.

Parteneri media: TVR Cluj, Transilvania Reporter, Clujul Cultural, Cluj.com, Dispersie, Clujul de Buzunar.