Susține proiectele Create.Act.Enjoy prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit!

Pentru un ONG, 2% din impozitul pe venit poate face minuni

Implică-te activ în susținerea programelor Create.Act.Enjoy!
Pentru noi, 2019 este anul provocărilor – extindem Terapia prin Artă la nivel național și mergem pentru prima dată în spitale din afara Clujului, iar cu programul de educație non-formală ne propunem să ajungem la elevii din zone rurale. În plus, avem în agendă mai multe intervenții culturale care, de-a lungul anului, îți vor provoca imaginația și creativitatea.

Poți contribui la realizarea acestor planuri prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către Create.Act.Enjoy. Iată ce ai de făcut:

Pași de urmat:

  1. Descarci declarația în format electronic  de aici și o tipărești în două exemplare.
  2. Completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect datele tale și semnezi, căci doar așa declarația va fi validată de Administrația Finanțelor Publice (ANAF). Datele organizației Create.At.Enjoy sunt precompletate.
  3. Declarația se completează în 2 exemplare, dintre care unul rămâne la tine.
  4. Depunerea se poate face personal sau prin poștă la sediul ANAF de care aparții. Fiecare persoană aparține de Administraţia Finanţelor Publice din județul în care are adresa trecută în buletin. Lista tuturor sediilor ANAF din țară o găsești aici.
  5. Pentru depunerea prin oficiile Poștei Române, poți consulta programul de funcționare al acestora aici.
  6. Depunerea se poate face și online, pentru cine are semnatură electronică, la ANAF „Spaţiul privat virtual”.

IMPORTANT: Putem să depunem noi declarațiile la Direcția Generală a Finanțelor. Contactează-ne pe adresa hello@createactenjoy.com și vom veni să preluăm de la tine formularele completate.

Bine de știut:

* Oricine din România care câștigă bani din salarii, pensii, activități independente, plătește impozit către Bugetul de Stat.

* 2% din acest impozit pe venituri poate fi direcționat de contribuabil, la alegere, către o asociație, fundație, organizație.

* Când alegi către cine merg cei 2% din impozitul tău pe venit, poți să urmărești cum au fost cheltuiți banii.

* În 2019, direcționarea 2% din impozitul pe venit se poate face până la data limită: 15 martie.

* Nu e nevoie să știi cât înseamnă 2% din venitul tău, căci, confom legislației „Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat”. Așadar, poți lăsa necompletată rubrica “Suma” din declarația fiscală 230.

* Direcționarea a 2% din impozit se face anual și are valabilitate pentru anul fiscal anterior. Astfel, declarațiile depuse până în 15 martie 2019 se referă la veniturile din anul fiscal 2018 (1 ianuarie – 31 decembrie 2018).

* Direcționarea celor 2% din impozitul pe venit nu presupune să dai alți bani, ci înseamnă să decizi unde vor merge o parte din banii care ți-au fost deja încasați drept impozit către Bugetul de Stat. Cei 2% diferă de o sponsorizare sau o donație.