Terapie prin artă – Ediția de Crăciun (decembrie 2016)

Iată-ne întorși din vacanță, plini de frig, dar și de energie, optimism și planuri pentru 2017. Iată și prima postare din acest an pe care vi-l promitem a fi și mai spectaculos decât cel dinainte. Rezoluții pentru următoarea perioadă? Ei bine, cu siguranță le veți afla cât de curând pe pagina noastră de Facebook/site/canal de Youtube! Tot ce vă putem spune e că aceste rezoluții (pe care ne-am obișnuit să ni le păstrăm 365 sau uneori 366 de zile) implică bună dispoziție, creativitate, inedit, experiment, pozitivism, emoție și surprize!

Dar, înainte să mergem mai departe, vom trece în revistă câteva evenimente și momente pe care ne bucurăm că am putut să le împărțim cu voi în 2016:

  • The Box a găzduit cu regularitate ateliere de teatru și improvizație, scriere creativă, body language, film și actorie de film, sesiuni de dans contemporan, workshop-uri invitate pe tematici creative și inedite. Mulțumim tuturor celor care s-au interesat, ne-au călcat pragul, ne-au scris/căutat și au reușit să observe schimbările din ei înșiși în urma acestor întâlniri fericite!
  • Ne-am simțit minunat să vă avem alături la spectacole – seri extraordinar de speciale, pline de emoții și dialog.
  • Mulțumim prietenilor noștri de la Immersive Theatre pentru oportunitatea de a ne aduce contribuția în instalația performativă MEMODROM: RĂDĂCINI: o experiență nouă, care ne-a dat o altă perspectivă a storytelling-ului și a comunicării reale.
  • Cea de-a patra ediție a programului de terapie prin artă, Un + De Fericire s-a extins anul trecut în două spitale din Cluj-Napoca, iar peste 4000 de pacienți au beneficiat de atelierele noastre și de surprizele proiectului.
  • Ediția II a programului LUNA CREATIVĂ a continuat să susțină implementarea educației non-formale în școlile din România. Liceenii frumoși și inspirați pe care i-am cunoscut la The Box în luna octombrie ne-au confirmat că merită acest efort!
  • Luna Creativă nu a însemnat doar ateliere pentru elevi, ci și spectacole noi (TAKE 5, aiciacumînacestmoment, experimentul 1440 de Minute, The Glass) și organizarea primului nostru concurs de proiecte regizorale, YOUNG CREATIVE DIRECTORS, dedicat regizorilor debutanți. Premierele celor două producții ale concursului (PENA, O ZI DE VARĂ) au avut loc la The Box la finalul lunii octombrie.
  • Com’ON Cluj a însemnat cele patru weekend-uri din noiembrie în care ne-am amuzat împreună și v-am provocat să luați parte la performance-uri și experimente colective în aer liber. Vremea de afară ne-a ținut partea și astfel am reușit să vă convingem să cântați la statui vivante, dar și să țipați într-o cabină izolată fonic amplasată în centrul orașului (inițiativele SINGING STATUES și SCREAM A SONG), să așteptați autobuzul mai mult decât necesar pentru a sta alături de Romeo și Julieta în stația ART POINT 2.0 și să spargem obiecte casante la Remat just for the fun of it 😛
  • Terapie prin artă – Ediția de Crăciun a fost modul nostru de a încheia acest an plin. Datorită organizației Niște Oameni, am reușit să colindăm în felul nostru 2 spitale, oferind pacienților momente speciale puțin înainte de sărbătorile de iarnă.

Mulțumim tuturor prietenilor, susținătorilor, partenerilor, colaboratorilor, colegilor, spectatorilor, participanților și le dorim să nu uite să “Create.Act.Enjoy” în fiecare zi din 2017!