Another brick in the wall sau playlistul Ralucăi pentru anul 2020

Foto: Bogdan Botaș

Raluca Uzunov ne împărtășește descoperirile, dificultățile și provocarile cu care a făcut cunoștință în această perioadă demnă de un scenariu de film.

Foto: Bogdan Botaș

Filmul ei s-ar numi „Quarantini”. L-ar distribui în rolul principal pe celebrul Leo di Caprio. Povestea ar porni de la un barman care are un animal de companie (poate o chinchila) cu el peste tot unde merge. Uită să se spele pe mâini înainte să facă un martini pe care îl serveste unui client pe un yacht și îl îmbolnăvește.

„De acolo, restul e istorie 🙂”, spune ea. Chiar și în condiții de distanțare fizică și adaptare la noile reguli impuse de pandemie, cu un asemenea scenariu și un regizor bun, Leo ar putea lua din nou Oscarul. Despre distanțarea și noile reguli ale aceastei ediții de Terapie prin Artă, Raluca susține că întotdeauna va fi o provocare schimbarea unui lucru care deja funcționa pe o anumită structură, dar pentru ea provocările fac viața mai palpitantă. E cu siguranță o fire pragmatică și curajoasă. Își dorește ca anul viitor să marcheze începutul carierei sale de pilot, iar faptul că nu mai poate să călătorească în condițiile anterioare o cam întristează. Cu toate astea apreciază perioada de liniște și timpul pe care îl are doar pentru ea.

Raluca spune că dacă anul 2020 ar fi un om, pe noptiera lui s-ar regăsi „Dragoste în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez, „The Plague” de Albert Camus, iar în playlistul muzical, piesa „Another Brick in the Wall” a trupei legendă Pink Floyd ar fi cu siguranță pe repeat.

Interviu narativ realizat de Ioana Maria-Repciuc, actriță, colaboratoare a asociației Create.Act.Enjoy.