Art Point, în cadrul Com'ON CLUJ 2015

Art Point, în cadrul Com’ON CLUJ 2015

Se poate ca vacanța să fie pe sfârșite, dar nu și distracția. Închide ochii acum și imaginează-ți un oraș cu străzile colorate, dinamice, pline de surprize plăcute pe care abia aștepți să le povestești celor dragi când ajungi acasă. Dialogul ar putea suna cam așa :

Cum ți-a mers astăzi?

Foarte mișto, am văzut teatru în stația de autobuz/am făcut niște statui vivante să cânte/am făcut parte din filmarea unui clip/mi-am înregistrat vocea pentru o piesă experimentală/ș.a

Acum aveți șansa să transformați dialogul de mai sus, din ficțiune în realitatea voastră personală. Cum așa? Com’ON Cluj a lansat concursul de inițiative destinate comunității. Anul acesta v-am pregătit cinci acțiuni dinamice, distractive și îndrăznețe – așa ca voi! Ele se pot materializa în funcție de voturile primite. Așa că, pelocurifițigataSTART: degetul pe mouse, doar un click vă desparte de o experiență demnă de povestit mai târziu nepoților!

Iată despre ce e vorba:

SCREAM A SONG: Iniţiativa este gândită ca un performance colectiv, bazat pe participarea trecătorilor. Acţiunea se va desfăşura în week-end şi va consta în construirea unui spaţiu sub forma unei cabine izolate fonic în care participanţii vor putea să intre şi să ţipe la ce intensitate doresc. Ţipetele lor vor fi înregistrate şi mixate ulterior de către un muzician profesionist, piesa rezultată putând fi ascultată online. SCREAM A SONG va arăta cum emoţiile se pot transpune într-un produs artistic.

Lasă-ne votul tău AICI.

SPARGE-TE-N FIGURIne!: Acțiune interactivă, bazată pe participarea publicului. Va fi conceput un spaţiu securizat, sub forma unei încăperi cu 4 pereţi, unde publicul va intra, îmbrăcat cu un costum de protecţie. Vor fi puse la dispoziţie obiecte perisabile şi de uz casnic, pe care participanţii le vor putea sparge într-un mod cât mai dramatic. Descărcarea emoţională va fi filmată în slow motion, iar materialele vor fi montate într-un scurtmetraj care va avea ca fundal sonor melodia realizată în urma SCREAM A SONG.

Aruncă un vot AICI.

ART POINT 2.0: Inițiativa, o continuare a celei din 2015, se referă la personalizarea unei stații de autobuz din Cluj. Timpul petrecut în aşteptarea mijlocului de transport poate fi folosit în lecturarea/vizionarea unor materiale tematice şi atractive. Tema aleasă este „Shakespeare”, anul acesta împlinindu-se 400 de ani de la moartea autorului. Se vor folosi print-uri waterproof, reprezentând scene celebre din piesele shakespeariene, iar instalația va fi interactivă, unele imagini fiind tridimensionale.

În loc de aplauze, click AICI pentru a vota această inițiativă

SINGING STATUES: Inițiativa îmbină tehnologia new media cu actul performativ. 8 statui vivante vor fi poziționate pe B-dul Eroilor, dispunând de un kit tehnic ascuns sub costum. În funcţie de nota muzicală pe care o reprezintă, statuile vor „cânta” în momentul în care publicul va interacționa tactil cu ele. Participanţii vor compune melodii și vor fi încurajaţi să facă fotografii/filmuleţe pe care să le posteze promovând mesajul „Artistul are nevoie de o comunicare reală cu publicul său pentru a exista”.

(În)cântă-ne cu un vot AICI

YOUNG CREATIVE DIRECTORS: Acțiunea își propune să promoveze 2 tineri regizori, prin încurajarea creaţiei artistice și a inițiativelor inovatoare, experimentale și originale. Vor fi create 2 performance-uri care pornesc de la teme actuale, specifice societății contemporane și reprezentative pentru dinamica actuală a comunității. Fondul va fi folosit exclusiv pentru acoperirea costurilor de producţie, iar publicul va avea acces gratuit la evenimente.

Susține-ne AICI

Com’ON People, let’s do this!