Completează și tu formularul care aduce bucurie  

De ce crezi că e important să completăm și să depunem formularul 230?

Din 4 români, doar unul singur alege* unde să ajungă acea parte din impozitul său, pe care o poate redirecționa cum dorește, conform legii, prin formularul 230. Sperăm că în 2020 nu doar că vei fi acel UNUL dintre prietenii tăi sau din familia ta, ci că îi vei convinge și pe ei să facă acest lucru. Foarte multe ONG-uri, mari sau mici, fac lucruri extraordinare pentru comunitățile din jurul lor, lucruri pe care statul nu le face. Merită să-ți redirecționezi 2% sau 3,5% din impozitul pe salariu sau venituri independente și să-l trimiți de la stat către o asociație, o fundație, o cauză în care crezi și care simți că te reprezintă.

De la echipa asociației Create.Act.Enjoy îți prezentăm o listă complexă de argumente care să te motiveze să descarci, completezi și trimiți formularul 230.

Ioana

Ideea ar fi cam așa: în cazul în care acest procent din impozitul pe venit nu e redirecționat către un ONG, el va merge la stat. Cealaltă idee e: unde-s doi (sau trei sau mulți) puterea crește.

Cred că redirecționarea acestui mic procent e ceva ce ține de responsabilitate și de simț civic. Sunt doi pași simpli. Găsim un ONG în care credem, a cărui activitate ne place și care contribuie la dezvoltarea comunității și ne luăm 5 minute să completăm formularul 230. Ușor și de mare ajutor! Ha! Am făcut și o rimă. Și da, pare puțin. Însă există multe momente în care puținul face diferența. Și asta pentru că nu ești niciodată singurul care contribuie. Hai să ne facem prieteni cu solidaritatea, pentru că ea face din indivizi o comunitate, iar comunitatea se clădește pe ajutor reciproc, muncă și încurajare.

Raluca

Cred că e important pentru fiecare dintre noi să ne implicăm cât de des posibil, să luăm decizii și să ne susținem ideile. Să alegem de câte ori avem posibilitatea. Redirecționarea unei părți din impozitul tău este o alegere personală, o decizie de a folosi niște bani care au fost ai tăi (și altfel ar ajunge la stat) pentru o cauză în care crezi, care îți place, care ți se pare de folos. Ar trebui să fie o decizie ușoară fiindcă nimănui nu cred că îi convine să îi fie cheltuiți banii fără să poată alege pentru ce.

Carmen

Susținerea poate veni în multe forme. Poate fi încurajarea celor apropiați atunci când ai o idee nouă. Pot fi acei oameni care vor să îți fie alături atunci când începi să o pui în aplicare. Poate fi faptul că în momentele în care nu toate merg cum ar trebui, știi că nu ești singur… ai o echipă care luptă alături de tine. Pot fi oamenii care se bucură de prezența ta, care te încurajează și care ajung să te facă să realizezi că, de fapt, e mai mult decât despre tine și că ideea ta bucură acum atât de mulți oameni. Susținerea poate veni în multe forme. Poate fi și atunci când depui formularul 230 pentru un ONG care vrea să realizeze cât mai multe pentru comunitatea din care face parte prin proiecte care, la rândul lor, au pornit de la o idee.

Diana

Am crezut întotdeauna în forța comunității și în schimbările pe care oamenii sunt capabili să le facă, dacă se solidarizează. Să redirecționezi părticica din impozitul tău pe venit către un ONG care face proiecte pentru comunitate poate că ți se pare un gest mic. Însă în momentul în care oamenii se adună, gestul mic se transformă într-un gest imens, important pentru o echipă de ONG-iști care, de multe ori, se luptă cu morile de vânt atunci când vine vorba de atragerea de finanțări. În plus, cred că e bine ca românii să afle că au această opțiune, în condițiile în care statisticile spun că în niciun an nu au fost completate mai mult de 50% din formularele posibile.

Bogdan

Pentru că vor ști exact care sunt beneficiarii și proiectele care se vor bucura de aceste redirecționări. De exemplu, aceste donații m-ar ajuta să susțin o serie de ateliere de fotografie pentru copiii din zonele defavorizate din apropierea Clujului.

George

Orice proiect are succes în momentul în care este susținut de mai mulți oameni. Poate consideri că e o alegere puțin importantă, însă vreau să îți spun că pentru un ONG această alegere este una esențială. Eu văd acest procent ca pe un fir de nisip care poate să formeze o dună de nisip, dacă fiecare pune umărul. Cred că oamenii trebuie să fie conștienți de acest instrument și să ofere susținere ONG-urilor, pentru că tot efortul se întoarce în comunitate până la urmă.

Paul

Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană”. Noi nu întindem mâna, dar avem o poveste, pe care atât susținătorii, cât și criticii o recomandă. E o poveste care de 7 ani încoace îi face pe oamenii din spitale să uite că sunt acolo, îi face pe oamenii de pe stradă să ridice privirea din pământ și să zâmbească după ce interacționează cu noi. Nu le cerem nimic în schimb, dacă le-am făcut ziua mai frumoasă suntem mai mult decât mulțumiți.

Însă vă cerem vouă. Nu întindem mâna, doar vă zicem povestea noastră.

Vă cerem să redirecționați pentru un ONG în care credeți și pe care vreți să-l susțineți!

Până în 15 mai strângem formularele 230!

Cine are acees la imprimantă, poate lista formularul cu datele asociației Create.Act.Enjoy de aici → https://createactenjoy.com/implica-te/

După completarea și semnarea formularului, cu pix albastru, cum cere birocrația, îl poți scana sau fotografia, doar să ai grijă dacă îi faci poză să nu surprinzi în ea și cățelul, ghiveciul, hainele la uscat din cameră. 😀

Dacă nu ai imprimantă la dispoziție, scrie-ne un mesaj să găsim o soluție împreună.

Formularul completat sau întrebări despre el primim pe mailul: hello@createactenjoy.com

sau în mesaj pe facebook: http://fb.com/Create.Act.Enjoy