Atelier de teatru susţintut de actorii Create.Act.EnjoyCursurile care se preocupă de arii artistice nu sunt o pierdere de timp şi nu învaţă copiii “să-şi dea în stambă” sau să ajungă nişte disperaţi în a capta atenţia celorlalţi. Din contră, le poate hrăni imaginaţia şi spontaneitatea, creşte spiritul de echipă şi de implicare, dezvoltându-le capacitatea de concentrare şi de (auto)disciplină.

Să luăm, de exemplu, arta teatrului: atelierele de teatru pentru copii nu ar trebui să fie considerate un lux, ci o necesitate. Cei mici îşi pot descoperi chiar o vocaţie în domeniu, iar dacă nu, cu siguranţă îşi pot depăşi unele reţineri în relaţiile cu ceilalţi, sau pot găsi o posibilitate de a trece cu uşurinţă peste complexe. Datorită teatrului, tinerii învaţă munca în echipă, experimentează sentimentul de empatie şi de acceptare a celuilalt, apartenenţa la un grup, responsabilitatea, cunoaşterea sinelui, acceptarea criticii, spiritul de competiţie,  modalităţi de soluţionare a conflictelor– toate acestea pregătindu-i pentru a deveni adulţi stabil emoţional.

Aşadar, de ce să nu spunem un “DA” răspicat cursurilor de teatru în orice instituţie de învăţământ?

Recomandăm un articol semnat de Madison McAllister, care prezintă 4 motive pentru care arta teatrului ar trebui studiată în anii de formare.

Articolul poate fi accesat AICI.

Enjoy 🙂