“Iubim oamenii, suntem preocupați de fericirea lor și suntem gata oricând să punem umărul”. De vorbă cu Ramona Fratila, manager Tucano Coffee

Foto: Ioana Ofelia

Tucano Coffee este unul dintre spațiile în care mare ne-a fost bucuria să constatăm că încă din prima zi în care a fost instalată căsuța de colectare a cărților, oamenii au fost foarte deschiși și receptivi, iar căsuța a devenit în scurt timp neîncăpătoare. Asta ne-a făcut curioși și dornici să aflăm și să împărtășim cu voi mai multe lucruri, atât despre doamna Ramona Fratila care a îmbrățișat și a susținut propunerea noastră, cât și despre conceptul din spatele spațiului pe care aceasta îl conduce.

Ce v-a determinat să integrați în cafeneaua dumneavoastră colecta de cărți pentru proiectul Terapie prin Artă? Ați mai luat parte până acum în astfel de proiecte?

Nu există un motiv anume care să mă fi determinat să fac acest lucru. Noi suntem Love. Peace. Coffee. Asta înseamnă că în primul rând iubim oamenii, suntem preocupați de fericirea lor și suntem gata oricând să punem umărul, să dăm o mână de ajutor. Tucano Coffee înseamnă mai mult decât un loc în care se servește Specialty Coffee. Înseamnă un spațiu creativ care inspiră și influențează pozitiv echipa cu care lucrez și oaspeții care ne trec pragul. Da, am participat la mai multe proiecte de acest fel: am strâns cărți pentru biblioteci din mediul rural, am adunat șosetuțe pentru copii, am organizat seri de muzică în scop caritabil, etc.

Credeți că perioada de pandemie, prin care am trecut cu toții, va duce la creșterea spiritului de solidaritate între oameni sau la apariția mai multor inițiative civice?

Sper că am înțeles cu toții în aceasta perioadă cât de puțin înseamnă „materialul” și bunăstarea materială în lipsa oamenilor, a aproapelui, a celor dragi. Vreau să cred că de-acum încolo o sa prețuim mai mult momentele petrecute împreună și bucuria pe care ne-o putem face unul altuia, fară să fie nevoie de componenta materială.

Vă doriți să vă implicați cafeneaua și pe viitor în proiecte ce ajută la creșterea stării de bine în comunitate? Dacă da, în ce fel?

O sa ne implicăm în continuare în orice proiect care ajută oamenii și îi bucură deopotrivă. Suntem deschiși la orice propunere care converge cu spiritul nostru. Punem la dispoziție spațiul nostru și de asemenea participăm activ la astfel de inițiative.

Foto: Bogdan Botaș

Foto: Bogdan Botaș