Foto: Laura Bâlc

Diana Buluga – Actriță

S-a născut în ianuarie 1988, la Huși. A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca, secția Arta Actorului, în anul 2010. Din septembrie 2013, este actriță a Teatrului Național Cluj-Napoca.

Este pasionată de teatrul realist și de studiul mișcării corpului, îmbogățindu-și permanent cunoștințele în diversele workshop-uri la care ia parte.  A pus bazele companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, lucru care i-a confirmat faptul că teatrul independent are șanse reale de afirmare în România și că oferă o mai mare libertate de mișcare și o paletă variată de oameni cu care poți intra în contact.

Este coordonatoarea proiectului Terapie prin artă, inițiativă unică la nivel național, desfășurată în spitalele clujene și a proiectului educațional Luna creativă, dedicat promovării educației non-formale în rândul liceenilor.

Nu în ultimul rând, Diana Buluga iubește pisicile, răsfoiește doar cărțile bune, călătorește ca un covor turcesc zburător și poartă hainele „așa cum se cuvine”.