• ETEROCLIT

    O poveste simplă, ca toate lucrurile complicate…

EL: Priveşte-mă-n ochi şi spune-mi ce vrei de la mine?

EA: Vreau să mă omori.

E o poveste simplă, ca toate lucrurile complicate: poate fi povestea mea, a ta, a lor sau a celorlalţi, a Femeii – Valiză şi a Bărbatului – Umbrelă. Probabil că ne cunoaştem din vedere, probabil că ne-am petrecut un timp din viaţă împreună, devenind mai străini ca la început; străini şi cunoscuţi, în acelaşi timp. Pot fi rănit de tine, pot fi hrănit prin tine, iar la finalul zilei tot tu îmi eşti salvarea. E o poveste simplă, ca paradoxul singurătăţii într-un final fericit. „Eteroclit” este un spectacol care îmbină ludicul teatrului absurd cu cel al dansului contemporan.

Foto: Alin Barbir

Scenariu: Alexandra Felseghi, Roxana Fânață, Robert Cristian
Distribuția: Roxana Fânață, Robert Cristian
Regia: Alexandra Felseghi
Coregrafia: Melinda Jakab
Sunet/lumini: Alexandra Felseghi, Raluca Lupan
Durata: 50 min
Data premierei: 9 octombrie 2015

Eteroclit fascinează prin unitatea stilistică și interpretativă, godeta creatorilor cuprinzând  o gamă variată de emoții și trăiri. Spectatorul se poate regăsi în situațiile general umane pe care le traversează acest cuplu în căutarea echilibrului, a armoniei. Trecând prin avatarurile dragostei, cei doi interpreți reușesc o reprezentație cu un înalt grad de performanță, în cheia teatrului dans.

Catalin Codreanuprofesor universitar

Chiar și nerostite, bănuim cuvintele cu sensurile și deschiderile lor și le simțim cum se așează, prin mișcare, într-un discurs despre cel mai simplu și, concomitent, cel mai greu de descifrat fapt uman: iubirea ca întâlnire. Eteroclit este drum, devenire gestuală, conexiune între abstract și concret, în vederea unui mesaj în care ne vom recunoaște cu siguranță.

Gina Șerbănescucritic de teatru