Galaxy - afiş

Galaxy – afiş

Repetiţiile pentru cea mai nouă producţie Create.Act.Enjoy, „Galaxy”, au ajuns aproape de final. În tumultul evenimentelor din ultima vreme, în explozia de informaţii şi conspiraţii nefondate, în stresul cotidian, în acest fast forward în care ne derulăm cu viteza unui slide cu degetul pe ecranul unui smartphone, e foarte greu să găsim lucrurile eterne; lucrurile care s-au născut cu mult înaintea noastră, care există şi vor exista o eternitate după ce noi nu vom mai fi. O eternitate care ne sperie în acele câteva secunde în care o conştientizăm, o punem pe hold sau încercăm să o anulăm, fără să înţelegem că facem parte din ea. E ca atunci când, copii fiind, închideam ochii şi ni se părea că suntem invizibili pentru toţi ceilalţi. Ei bine, nu numai că facem parte dintr-un univers care ne sperie, ci suntem acel univers în multiplele lui forme, o imagine caleidoscopică a Necunoscutului.

Marea provocare este aceea de a crea un spectacol finit în timp şi spaţiu despre Ceva Infinit. De exemplu, poţi explica mecanismul unei tornade cu un pet cu apă, dar cum poţi spune povestea lumii, de la Big Bang încoace prin corpul uman? Mişcarea continuă, fluidă în contrast cu materia brută, absorbţie vs. respingere, coliziune vs. armonie – nu sunt elemente străine de propria noastră existenţă; sunt date pe care le-am moştenit de la o forţă superioară, pe care o re-edităm de miliarde de ani.

„Galaxy” este o epopee a Evoluţiei, transpusă în limbajul dansului contemporan şi al proiecţiilor video. Un contrast binevenit este dat de muzică: un fond sonor care te obligă să-l asculţi prin toţi porii, fără a-l „bloca” la nivel intelectual. Miracolele nu se explică, ci se simt. Vă provocăm să „citiţi” spectacolul în acestă cheie: timp de o oră haideţi să fim cu toţii o pagină albă pe care să scriem acestă poveste-fără-sfârşit.

Mulţumim echipei Muzeului Etnografic al Transilvaniei pentru deschiderea şi curajul de a porni cu noi în această aventură: fără sprijinul ei, „Galaxy” ar fi rămas doar la stadiul unui vis frumos.

GALAXY – o producţie Create.Act.Enjoy

13 noiembrie, ora 20, Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Regia: Cristian Pascariu

Cu: Diana Buluga şi Raluca Lupan

Coregrafia: Melinda Jakab

Design costume: Călina Langa

Visuals: Cristian Pascariu, Dima Dimov

 

Citeşte mai multe informaţii despre spectacol AICI.