• GALAXY

    Epopee vizual-senzorială a universului şi implicit, a omenirii ca specie.

Galaxy este gândit ca fiind epopeea vizual-senzorială a universului şi implicit, a omenirii ca specie. Ceea ce suntem noi acoperă doar o mică celulă a spaţiului cosmic, identitatea noastră fiind construită după chipul şi asemănarea lui. Corpul uman, Mişcarea şi Fluiditatea sunt principalele modalităţi de a spune această fascinantă poveste a originii universului.

Experimentul Galaxy este o călătorie de miliarde de ani concentrată într-o singură oră, în care efectele vizuale, muzica şi corpul uman sunt mijloacele noastre de locomoţie în timp şi spaţiu.

Foto: Alin Barbir & Oana Pop

Distribuția: Diana Buluga, Raluca Lupan
Regia: Cristian Pascariu
Coregrafia: Melinda Jakab
Design costume: Călina Langa
Visuals: Cristian Pascariu
Make-up: Paula Hulpoi
Lumini: Victor Lup
Design sunet: Dima Dimov
Asistent sunet: Alexandra Felseghi
Durata: 50 min.
Data premierei: 13 noiembrie 2015

Galaxy – un dans/teatru aflat în parteneriat cu experimentul mix media – unul dintre cele mai bune dansuri contemporane la care am avut bucuria să fiu spectator. Un spectacol care m-a plimbat prin istoria și existarea umană, de la dansurile tribale la dansul cu adevărat contemporan, de la sentimentul de frică la cel de bucurie profundă, de la prietenie la trădare, de la răzbunare la conviețuire.
O galaxie de mișcare, sunet, lumină și trăiri, cum altfel decat „subjugate” stării de om viu.
Un spectacol pe care trebuie să-l revedem în festivaluri naționale/internaționale.

Cu o precizie demiurgică, timp de 60 de minute, tânărul regizor a lăsat Lumea să se (des)facă. Proiecțiile realizate de el au apărut ritmic din haos și neclar într-o lumină ce se luptă cu altă lumină.
Dinamica și tensiunea Creației au fost redate prin coregrafia a două actrițe, care au sugerat excepțional lupta permanentă a Vieții împotriva Vieții, mereu la un pas de Abis.
În cele 60 de minute ale acestui spectacol, publicul a rămas constant prezent. Un spectacol fără Cuvânt. Un spectacol care se simte. Povestea Creației a fascinat prin eleganța preciziei, prin dinamica luminilor, prin fundalul sonor călăuzitor și prin ritmul remarcabil al dansului contemporan.