• Împarte bucurie 2017

    Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Sunt cinci ani de când ne recâștigăm încrederea în oameni și în noi înșine printr-o lună de terapie! Terapie prin Artă, proiectul inițiat de Create.Act.Enjoy a ajuns anul acesta să se desfășoare în trei spitale clujene: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Din 26 iunie până în 26 iulie, echipa noastră formată din 25 de artiști și 23 de voluntari a vizitat saloanele, birourile, laboratoarele, bucătăriile și spălătoriile din aceste spitale cu ambiția de a-i face să se simtă (un pic) mai bine pe toți oamenii întâlniți. Urmăriți clipurile filmate, să vedeți că ne-a cam reușit și de data asta să aducem zâmbete, să creăm momente de bucurie, să inspirăm creativitate, să legăm punți de încredere! Peste 8 000 de oameni au luat parte la activitățile propuse anul acesta de proiectul Terapie prin Artă – Împarte Bucurie.

Pacienții, aparținătorii și cadrele medicale s-au bucurat să devină spectatori ai momentelor artistice itinerante, să participe la atelierele creative și să-și deschidă inima în timpul vizitelor individuale de la „Rudă pentru o Zi”. Față de edițiile precedente, anul acesta am adăugat la oferta de ateliere creative grădinăritul (cu pictat de ghivece) și fotografierea cu aparate de unică folosință, iar momentele artistice s-au îmbogățit cu inițiativa „Supererou pentru o zi”, creată special pentru copiii internați care se pot întâlni față în față cu supereroul lor preferat.

În premieră, echipa artistică a organizat în 2017 concerte de muzică live, în curtea spitalelor, cu formațiile Alterquator și Multumult, un spectacol de magie pentru copii cu Magic Puppet și o instalație artistică realizată de cei care au înfrumusețat și două dintre tramvaiele orașului – street artists Kero Zen și Raw Cocu.

„Împarte bucurie” a fost realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Primăriei și Consiliului Local Cluj și Consiliului Județean Cluj.