Terapie prin artă, ediția V – Împarte Bucurie 2017 (foto credit: Ioana Ofelia)

De cinci ani încoace, pentru echipa Create.Act.Enjoy, începutul verii înseamnă terapie prin artă. Bioritmul artiștilor s-a modificat în așa măsură încât să-și găsească resurse nebănuite de energie, atunci când majoritatea instituțiilor culturale ajung la final de stagiune. De ce vara și nu în alt moment? Motivele sunt în principal administrative: an de an, programul de terapie prin artă implică un număr tot mai mare de actori, traineri și voluntari, a căror atenție și implicare sunt vitale pentru reușita proiectului, iar luna iulie pare să fie ideală din acest motiv. Anul acesta, ediția ÎMPARTE BUCURIE s-a desfășurat în trei spitale din Cluj-Napoca și anunță ca pe viitor să se extindă și mai mult.

Ce rămâne după după un astfel de proiect? Pentru toți participanții, fie ei traineri sau pacienți, răspunsul ar putea fi: experiențe și amintiri emoționante, prietenii, clipuri vizualizate atunci când ți se face dor, Oameni și, nu în ultimul rând, textul de față.

Terapia prin artă: How it’s made             

Toate lucrurile încep cu o simplă întrebare: ce-ar fi dacă?… o întrebare care naște o multitudine de posibilități și dă frâu liber imaginației. De obicei, în pregătirea proiectului de terapie prin artă, întrebarea apare încă de la începutul anului (chiar ianuarie-februarie) odată cu redactarea aplicațiilor depuse spre finanțare. Diana Buluga, managerul proiectului povestește: „E foarte greu să estimezi câți pacienți vei avea, sunt niște chestiuni care fluctuează tot timpul. Până în prezent, Primăria și Consiliul Local s-au dovedit niște parteneri de cursă lungă (e al treilea an de când susțin proiectul), au realizat că suntem oameni serioși și consecvenți și în fiecare an reușim să creștem și să îmbogățim activitățile. Au fost ani în care am obținut finanțare și de la Consiliul Județean. Marea surpriză a fost anul acesta, când Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) ne-a susținut pentru prima dată”. Atenția constantă a unor oameni oferă echipei puterea de a continua, dar implicit, creșterea unui proiect de acest gen înseamnă și un buget mai mare. Prin urmare, fiecare ediție primește finanțare din mai multe surse, inclusiv o contribuție a asociației, fără ca aceasta să fie nevoită în a face compromisuri.

Propunerile de activități se nasc în urma unui brainstorming la care participă traineri și actori din edițiile trecute, care încearcă să depisteze elemente ce ar avea nevoie de îmbunătățiri, sau să propună altele noi. Ca un exemplu, în urma ediției de Crăciun a programului la Spitalul de Recuperare din Cluj, echipa a realizat că în acest gen de eveniment, muzica live este un succes. Prin urmare, în ediția principală de anul acesta, s-au introdus și două concerte realizate de MultuMult și cvartetul Alterquator. Pentru prima dată într-un spital de copii, ÎMPARTE BUCURIE a adus în fața micilor pacienți și a părinților lor un spectacol de magie cu Florin Suciu-Buh (Magic Puppet). ”În momentul în care minți creative se întâlnesc, nu e greu să generezi idei. Partea birocratică e mai complicată”, mai spune Diana Buluga.

Din „culisele” unei zile obișnuite de vară sau ce înseamnă să fii manager al programului de terapie prin artă

Programul de terapie prin artă se întinde pe mai multe paliere: ateliere, momente artistice itinerante, rudă pentru o zi, concerte/spectacole (fără a mai menționa și ramurile administrative). Dacă v-ați întrebat ce face un manager și în câte direcții se împarte, Diana Buluga este omul care face legătura între teorie și practică, sau mai exact, între ceea ce există scris în proiect și materializarea lui an de an. În acest moment, rucsacul ei este plin de contracte, contabilitate, facturi, acorduri de parteneriat, dar și pensule de pictură sau glitter, pentru că se ocupă și de achizițiile pentru ateliere. „Mai este partea de coordonare artistică, ceea ce înseamnă să am grijă ca toți artiștii implicați să știe programul, datele, orele și tot ceea ce au de făcut. Suntem 40 de oameni (traineri, artiști, voluntari, consultanți de proiect) care au nevoie să fie informați foarte clar cu tot ce se întâmplă”, povestește Diana. Alături de Raluca Bugnar se mai ocupă de coordonarea voluntarilor, o echipă foarte activă, care a beneficiat de o instruire înainte de demararea programului. Aportul Dianei se poate observa și în direcția atelierelor de terapie, unde împreună cu Cristian Pascariu a conceput programul de exerciții construite pe nevoile pacienților. Un manager ar trebui să fie întotdeauna prezent și să reușească să găsească soluții rapide situațiilor neprevăzute. Ca un exemplu, anul acesta echipa de traineri a avut nevoie să se scindeze pentru a ține două ateliere în paralel, unul pentru secția de oncologie și altul pentru celelalte secții de la spitalul de pediatrie. În acest fel, programul s-a desfășurat într-un mod mai mult decât ideal, iar rezultatele au depășit cu mult așteptările echipei. „Practic, e ca în teatru: trebuie să fii tot timpul prezent, să ai mintea și inima deschise în așa fel încât să te poți adapta nevoilor cu care te confrunți.  Momentele artistice prin saloane prind foarte bine, anul acesta Superman și Minionul au făcut furori printre copii. Suntem întrebați constant când mai vin cei doi să-i viziteze”, concluzionează Diana.

Într-adevăr, e ca în teatru: terapia prin artă realizată de Create.Act.Enjoy a început de la un grup de actori și regizori curioși să afle modalități de interacțiune cu un public altfel. Foarte curând, ei au înțeles că realitatea unei legături se creează atunci când ea este îndreptată spre un celălalt și nu spre ei înșiși. Iar aceasta este cheia să împarți bucurie.