IRINA-MARIA BARBIR

Actriță

S-a născut la 7 aprilie 1994, în Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Teatru și Film – secția Actorie (2016), iar în 2018 a urmat Masteratul Actorie-Regie, în cadrul aceleiași facultăți. Irina este pasionată de psihologie, fascinată de oameni și de toate motivațiile psihologice și emoționale care duc de la gând la faptă. Din acest motiv, lucrarea ei de licență s-a numit Trecerea de la personajul social la personajul teatral.

Manifestă un mare interes pentru voce, vorbire și dicție, dorindu-și să dezvolte și această latură în cât mai multe proiecte de teatru. Mărturie stă lucrarea ei de disertație, Imaginarul și Vocea. Este pasionată de scris – a început cu poezie, a continuat cu proză și mai apoi cu texte de teatru și scenarii de film. One woman show-ul ei, Noi două, este construit în anul al III-lea de facultate, în jurul unui colaj de trei texte proprii din liceu și îmbină pasiunea pentru psihologie, literatură, teatru și oameni.

O nouă dimensiune a Irinei a ieșit la iveală odată cu nașterea fiicei ei – Ida, în 2018, la câteva săptămâni după terminarea Masteratului. Irina consideră că, de-a lungul vieții, punctele ei de interes s-au unit și au format o linie care îi arată drumul și care o conduc pe „calea cea dreaptă”.

Contact:

0752 323 022

irinamaria_07@yahoo.com

facebook.com/irina.maria.92123