14 octombrie –
14 noiembrie 2017

Peste 170 de elevi au participat la atelierele Create.Act.Enjoy dedicate liceenilor în timpul celei de-a treia ediții a programului Luna Creativă. Inițiativa cultural-educațională a inclus 12 ateliere, 2 lecții-deschise, 3 spectacole și întâlniri creative cu profesioniști din domeniul industriilor creative. Toate activitățile au avut acces liber.

Tema ediției 2017 a fost migrația și a generat dezbateri și discuții constructive pornind de la dilema: Stăm sau plecăm în/din România?. Pentru a porni dezbaterile #stămsauplecăm, șapte artiști vizuali au fost invitați să creeze afișe inspirate de tema migrației.

Atelierele creative au inclus scriere creativă, teatru și improvizație, film, actorie de film și gândire critică și au fost concepute pentru a le oferi elevilor posibilitatea să-și sporească încrederea în sine, creativitatea, spontaneitatea, abilitățile de comunicare, de sinteză și analiză.

În ideea de a le deschide noi orizonturi adolescenților, fie că își vor alege o carieră pe care să o dezvolte în țară sau peste granițe, Luna Creativă s-a încheiat cu o serie de discuții libere  – Întâlniri Creative – cu OCU (street artist), Călina Langa (designer vestimentar), Ciprian Morcan (cluster manager), Radu Gaciu (regizor de animație/graphic designer), Bogdan Bob Rădulescu (actor).

Proiectul „Luna creativă – ediția a III-a” a fost realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și Uniunii Teatrale din România

Parteneri: Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Colegiul Național „George Coșbuc”, „Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Fast Print, Visit Cluj, Radio Cluj, TVR Cluj, Transilvania Reporter, liternet.ro, cluj.com, clujuldebuzunar.ro, cluju.ro, dispersie.ro, ilikecluj.ro, gokid.ro

Fotografii realizate de: Ioana Ofelia, Bogdan Botaș, Alin Barbir