Luna Creativă

26 OCTOMBRIE – 26 NOIEMBRIE 2019

Pentru al cincilea an la rând, Luna Creativă demonstrează că activitățile culturale au un impact major în cadrul educației tinerilor. Anul acesta ne-am jucat pe tema adolescenței, având alături elevi de gimnaziu și liceu din Gherla, Dej, Jucu, Mintiu Gherlii și Aluniș.

Pentru al cincilea an la rând, Luna Creativă demonstrează că activitățile culturale au un impact major în cadrul educației tinerilor. Anul acesta ne-am jucat pe tema adolescenței, având alături elevi de gimnaziu și liceu din Gherla, Dej, Jucu, Mintiu Gherlii și Aluniș.

Peste 300 de tineri au beneficiat gratuit de ateliere de teatru, film, fotografie, gândire critică, economie și educație civică. În funcție de atelierul la care au participat, elevii și-au dezvoltat încrederea în sine și în cei din jur, răbdarea și grija față de ceilalți, imaginația și atenția distributivă, modul de gândire, memoria și abilitatea de a lucra în echipă.

O serie de afișe interactive distribuite în școli și locuri frecventate de elevi i-au încurajat pe aceștia să-și facă auzite părerile în legătură cu diverse subiecte derivate din tema adolescenței.

Evenimentul Întâlniri Creative a venit în întâmpinarea nevoii tinerilor de a avea modele de carieră și a putea interacționa direct cu profesioniști ai unor meserii creative. Astfel, copiii i-au putut asculta și le-au putut pune întrebări speaker-ilor invitați: Adrian Cucu (actor), Mihaela Frunză (filosof), Dorin Marcu (head of video production @EC), Geanina Simion (creative director&marketing strategist), Leta Popescu (regizoare de teatru) și Cornel Marian Hoza (președinte Beard Brothers).

Întâlnirile Creative au inclus și o expoziție de afișe de autor, în cadrul căreia cei peste 100 de participanți prezenți au putut admira lucrările artiștilor Alin Barbir (fotograf), Diana Aldea (artist plastic), Filip Odangiu (artist plastic), Hermina Csala (grafician), Lucia Mărneanu (ilustratoare), Maia Boldor (artist vizual), Maria Brudașcă (ilustratoare), Marta Palii (artist), Mihai Boboc (illustrator), Vlad Cupșa (fotograf), Sabina Costinel (fotograf), Irina Ionescu (ilustratoare).

Luna creativă – ediția a V-a a fost realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Uniunii Teatrale din România

Parteneri: Librăria Cărturești, Asociația Forum Apulum

Parteneri instituționali: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, Școala Gimnazială „George Barițiu” din Jucu de Sus, Școala Gimnazială Aluniș și Școala Gimnazială Mintiu Gherlii

Parteneri media: Radio Cluj, TVR Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, cluju.ro, Cluj.com – Ghid Local, Buletin de Mănăștur, Cluj Life, Monitorul de Cluj, Clujul de buzunar, I Like Cluj

**Fotografii realizate de: Ioana Ofelia, Paula Grădinaru și Bogdan Botaș