8 Octombrie –
13 Noiembrie 2015

În perioada 8 Octombrie – 13 Noiembrie 2015, Create.Act.Enjoy a inițiat prima ediție a programului cultural-educațional LUNA CREATIVĂ, cu scopul dezvoltării publicului tânăr și a consilierii acestuia în vederea alegerii unei cariere artistice viitoare.
Timp de o lună, la The Box s-au desfășurat ateliere de teatru, scriere creativă, film și actorie de film dedicate elevilor de liceu, 3 premiere de spectacole (Eteroclit, Păpușa de ceară, Galaxy), 2 one-woman show-uri aflate în repertoriul Create.Act.Enjoy (Every day is a Bridget day, 4:48 Psihoză) și ateliere dedicate liceenilor din Dej și Câmpia Turzii.

Dezbaterea moderată de jurnalista Oana Cristea-Grigorescu, Harta teatrelor independente clujene a adus la un loc reprezentanții tuturor companiilor artistice independente din oraș. Întâlnirea a avut ca scop găsirea mijloacelor de dezvoltare a publicului în zona culturală independentă.

LUNA CREATIVĂ este un program sprijinit de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napcoa și Uniunea Teatrală din România (UNITER)

Parteneri: Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii, Fundația Someș Dej, Asociația Beard Brothers, Asociația Cluj 2021 – Capitală Culturală Europeană, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Reactor de creație și experiment.

Parteneri media: TVR Cluj, Transilvania Reporter, Clujul Cultural, Cluj.com, Dispersie, Clujul de Buzunar.