Atelier de scriere creativă pentru liceeni, coordonat de Alexandra Felseghi (Luna Creativă-Ediția III, foto credit: Ioana Ofelia)

Iată și cel de-al doilea text colectiv realizat în urma atelierului de scriere creativă din cadrul Lunii Creative, Ediția III. Enjoy 🙂

SFATURI PENTRU VIITOR

Un text de: Sara Pongrac, Carina Duca, Beatrice Zeic, Dariana Geru, Daria Birtaș, Alexandra Țăgorean, Mara Astaloș, Anastasia Petrean, Maria Pandrea, Maria Miruna Filip, Magda Minica, Julia Panțiru, Anastasia Timofte, Maria-Virgilia Madan, Ana-Maria Moldovan, Alexandra Matei

Text realizat în urma atelierului de scriere creativă, LUNA CREATIVĂ, ediția III (4-11 noiembrie)

Trainer: Alexandra Felseghi

MM: Știu că acum ești o persoană diferită și dacă te-aș vedea pe stradă, poate că nu te-aș recunoaște. Poate că ai alte pasiuni și alte lucruri sunt importante pentru tine, dar nu uita care sunt acele lucruri importante pentru mine sau de cele pe care vreau să le fac.

SP: Amintește-ți de prietenii ăia cu care desfăceai sticle de Cotnari pe Cetă’ și la care te duceai și băteai la ușă atunci când îți era foame.

FMM: Crezi că te-ai băgat în ceva ce nu te mai face fericită? Ieși! Nu face nimic din ceea ce crezi că o să te țină într-o rutină neplăcută. Nu încerca să fii ce nu ești, nu copia obiceiuri care nu te împlinesc. Învață lucruri încontinuu.

PM: Nu lăsa fericirea ta să depindă de alții. Indiferent de vârsta pe care o ai, fă ceea ce-ți place. Oricând poți să o iei pe alt drum și să nu îți fie frică să spui ceea ce gândești.

PA: Zâmbetul ăla frumos din adolescență, folosește-l mai des. Toți îți spun că ai un zâmbet frumos și că ai succes cu el. Ești o fată puternică și mai bună decât crezi, așa cum îți repetă mama și tata.

AM: Ai grijă de sufletul tău, tu ești fericirea ta. Lasă-i pe alții să te cunoască.

ȚA: Poți reuși orice, dar trebuie să ai curaj.

DB: E mai bine să fii direct și să spui tot ce ai pe suflet.

DG: Amândouă știm ce s-a întâmplat. Sper că acum înțelegi. Ești diferită. E timpul să-ți scrii povestea. Până la urmă, cele mai frumoase povești sunt diferite.

ZB: Nu uita că ți-ai propus să călătorești în toată lumea.

MAM: Nu-ți fie frică de ce cred alții despre tine. Nu uita să fii copil.

JKP: Tu fără oameni nu poți. Oamenii te inspiră, oamenii te critică, oamenii te strâng în brațe când simți că nu ai aer. Tu nu poți să trăiești singură, oricât de mult te-ai convinge că-ți place singurătatea.

TA: Nu uita să ai grijă de tine: mănâncă de dimineață, ia-ți mâncare și apă la serviciu, ai grijă de pielea ta, curăță-ți unghiile o dată pe săptămână.  Fii persoana de care avem nevoie.

MMV: Bine că ai plecat, bine că ai schimbat atunci când ți-ai ascultat vocea interioară.

DC: Găsește bucurie și pasiune în tot ce faci și nu-ți mai fie frică!

AM: Viața nu înseamnă doar vise… de multe ori ne dorim foarte mult ceva, dar nu muncim suficient pentru a ajunge acolo. Sau, uneori ne pierdem pe drum, renunțăm și uităm să mai credem în noi. Amintește-ți de mine.