Inițiativele noastre la Com’ON Cluj s-au încheiat pentru 2016 și ne bucurăm că atât de mulți trecători, invitați, prieteni, curioși, sceptici, iubitori de teatru și performance ne-au căutat sau ne-au aflat cu surprindere pe străzile Clujului în weekend-urile lunii noiembrie și la sfârșit de octombrie. 🙂

Iată, pe scurt, despre ce a fost vorba:

Com’ON Cluj este un proiect participativ de tineret lansat sub egida parteneriatului dintre Grupul PONT, Fundația Comunitară Cluj, Municipiul Cluj-Napoca, Fundația ERSTE, Banca Comercială Română și Asociația pentru Relații Comunitare. Cu sprijinul acestui program am reușit să ne dăm frâu liber nebuniei experimentului și să te provocăm și pe tine să faci la fel! Ne-ai votat inițiativele și ai avut șansa să le vezi materializate în fiecare săptămână.

Inițiativa lansată de noi cu sprijinul Com’ON Cluj, YOUNG CREATIVE DIRECTORS, a dat șansa debutului pe scena independentă pentru doi tineri absolvenți ai secției de Regie de teatru. Cele două câștigătoare, Adina Lazăr și Bianca Baraboi au realizat două spectacole pe care vă invităm să le vizionați la The Box de câte ori aveți ocazia: PENA și O ZI DE VARĂ.

Pena o-zi-de-vara

În 5 și 6 noiembrie ați avut șansa să „cântați” la statuile noastre vivante postate la Bastionul Croitorilor și la Casino. Cei curajoși au reușit să se amuze pe ritmuri și sunete inedite generate prin atingeri. Inițiativa, care îmbina tehnici new media cu actul performativ, purta mesajul „Artistul are nevoie de o comunicare reală cu publicul său pentru a exista”. Orice interacțiune creează un feedback, iar comunicarea nu a fost niciodată mai reală și mai sincer-amuzantă ca în aceste două zile de SINGING STATUES!

Singing Statues (foto credit: Alin Barbir)

Singing Statues (foto credit: Alin Barbir)

Pe 11 noiembrie, stația noastră ART POINT 2.0 s-a așezat la Regională în aerul teatrului elizabetan. Romeo, Julieta, Părintele Lawrence și doica Julietei v-au așteptat în stație sau v-au făcut cu mâna la plecare. Arta se află peste tot, iar Shakespeare e mai contemporan ca oricând, chiar și după 400 de ani de la dispariție. Stația mai poate fi vizitată până la mijlocul lunii decembrie.

Art Point 2.0 (foto credit: Alin Barbir)

Art Point 2.0 (foto credit: Alin Barbir)

În 18 și 19 noiembrie am „urlat un cântec”. Performance-ul colectiv SCREAM A SONG a însemnat amplasarea unei cabine izolate fonic în centrul orașului. Doritorii puteau intra acolo, urla, cânta, lăsa un mesaj vocal; noi i-am înregistrat, iar un muzician profesionist lucrează momentan de zor pentru a transforma totul într-o melodie pe care o veți asculta foarte-foarte curând! Și asta nu e tot, piesa va beneficia și de un videoclip realizat tot cu ajutorul participării voastre! Weekend-ul trecut, „înarmați” cu costume de protecție, v-am dat posibilitatea să spargeți tot felul de obiecte perisabile într-un spațiu securizat. Inițiativa SPARGE-TE-N FIGURIne a adunat o serie spectaculoasă de materiale foto-video care urmează să fie montate și vizionate pe pagina noastră de Facebook.

Scream a song

Scream a song

Fiți cu ochii pe noi în continuare și nu uitați să „create”, „act” și „enjoy” în fiecare zi!