• PĂPUȘA DE CEARĂ

    Nimeni nu mai știe unde e și unde nu e adevărul.

Uneori ne părăsim ținându-ne de mână, alteori o facem în ziua în care ne-am cunoscut. Nimeni nu mai știe unde e și unde nu e adevărul. Suntem dintr-o specie pe cale de apariție. Dacă vrei, putem să ne jucăm de-a moartea, să ne imaginăm o gară plutitoare și o ploaie surdă cu pietre. Acum culcă-te, dormi, trezește-te si uită!

Păpuşa de ceară este un one woman show după texte de Ana Dragu. Conceput sub forma unui experiment de teatru senzorial, accentul se pune pe relaţia directă şi complice între Actor şi Spectator. Fiecare din cei doi joacă un rol la fel de important în această poveste.

Foto: Alin Barbir

Adaptare după „Păpuşa de ceară” de Ana Dragu
Distribuția: Crina Andriucă
Regia: Cristian Pascariu
Durata: 50 min
Data premierei: 16 octombrie 2015

Foarte frumos şi mai intens decât de obicei într-o sală de teatru. E impresionant când un actor îţi permite şi chiar te provoacă să te apropii aşa mult de el şi trăirile lui. Mare joy!Cr

Cristian Netspectator

Păpuşa de ceară – un spectacol de teatru pe care l-am trăit la intensitate maximă. Încă de la început am fost „plimbat” printr-o serie de stări, am experimentat o serie de trăiri, pe care negreşit, fiecare dintre noi le trăieşte la un anumit moment din viaţa sa. Monologul, care în speţă reprezintă un dialog cu întreaga sală de spectacol, părtaşă la pierderea esenţei umane, te transpune în scenă făcându-te nu doar părtaş, ci parte din spectacol. Îmi doresc să revăd „Păpușa de ceară” tocmai pentru a experimenta, din nou, într-un mod abstract, şi totuşi real o serie de trăiri, de sentimente, de viziuni.

Radu Nichiespectator

Acompaniamentul senzorial al spectacolului deschide simţurile sublimând trăiri până la nivel tactil. Actorul dăruieşte o interpretare puternică, reală și coerentă, transmițând sensibil trăirile personajului.

Florin Cozmaspectator