Luna Creativă (afiş)

Luna Creativă (afiş)

Luna Creativă se apropie de sfârşit, dar nu şi creativitatea noastră, a prietenilor şi a susţinătorilor noştri care au considerat că o astfel de inţiativă poate face o diferenţă în sistemul educaţional şi în sectorul independent. Timp de o lună, la The Box şi în spaţiile prietenilor noştri au avut loc ateliere de scriere creativă, teatru şi improvizaţie, film şi actorie de film, o dezbatere deschisă pe tema „Harta teatrelor independente clujene”, spectacole prezentate în premieră – toate acestea pentru a intra în contact şi a cunoaşte mai bine tinerii de liceu, care în scurt timp vor ajunge la momentul alegerii unei cariere. Sperăm că va fi una artistică, sau că pe viitor vom avea parte de un public deschis şi conştient de efectul imediat al artei asupra propriului parcurs. Aşteptăm cu răbdare…

Până atunci, ne-am gândit să vă prezentăm pe scurt, partenerii Lunii Creative, cei care ne-au susţinut şi facilitat aceste întâlniri cu publicul tânăr şi să le mulţumim cu această ocazie, pentru generozitate şi accesibilitate.

LICEUL TEORETIC „GH. ŞINCAI” – specificul şcolii este dat de predarea limbii engleze în sistem intensiv, pentru toate ciclurile de învăţământ. De asemenea, liceul are parteneriate internaţionale cu şcoli de renume din Marea Britanie şi Germania, care facilitează schimbul de experienţă.

COLEGIUL DE MUZICĂ „SIGISMUND TODUŢĂ” – una din cele mai importante şcoli vocaţionale din România, a pregătit şi a oferit muzicieni de carieră internaţională, care au concertat pe cele mai importante scene ale lumii.

COLEGIUL NAŢIONAL „GH. COŞBUC” – instituţie respectată, care militează pentru o ofertă educaţională cât mai bogată pentru elevi şi promovarea studiului limbii germane, într-un climat prietenos şi deschis.

LICEUL DE COREGRAFIE ŞI ARTĂ DRAMATICĂ „O. STROIA” – îşi deschide mereu porţile pentru tinere talente, pe care le îndreaptă, cu dăruire şi pasiune, spre o carieră de excelenţă în artele spectacolului.

COLEGIUL NAŢIONAL „EMIL RACOVIŢĂ” – instituţie performantă, care a găzduit zeci de generaţii, prin setea de cunoaştere şi pasiune pentru idealuri şi aspiraţii în carieră.

ASOCIAŢIA ARTIŞTILOR PLASTICI CÂMPIA TURZII – organizaţie non-profit care şi-a propus din 2009 încoace să susţină şi să promoveze talentele locale.

FUNDAŢIA SOMEŞ DEJ – din 2010 alături de comunitatea locală, fundaţia este una din cele mai active în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină cei defavorizaţi.

ASOCIAŢIA BEARD BROTHERS – o comunitate de bărboşi cu suflet mare, care se află alături de comunitatea locală şi naţională, la bine şi la rău.

ASOCIAŢIA CLUJ 2021 – CAPITALĂ CULTURALĂ  EUROPEANĂ– asociaţie activă care susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI – instituţie care găzduieşte anual zeci de expoziţii şi evenimente ale artiştilor români şi străini, promovând cultura şi patrimoniul naţional.

REACTOR DE CREAŢIE ŞI EXPERIMENT – spaţiu de expresie şi experiment al tinerilor artişti, cu atitudine şi iniţiativă în sectorul cultural independent local şi naţional.

De asemenea, nu se poate să nu amintim şi partenerii media ai programului „Luna Creativă”, cei care v-au informat despre evenimentele noastre: TVR Cluj, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Clujul Cultural, Cluj.com, Dispersie, Clujul de Buzunar.

Împreună putem schimba lumea! Să începem cu noi 🙂