RALUCA BUGNAR – Jurnalist/PR

S-a născut în aprilie 1985, la Deva. A absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (Departamentul Jurnalism) din Cluj-Napoca.

Din cele 5 întrebări clasice ale oricărui jurnalist, o preocupă mai cu seamă de ce?-ul, ceea ce a inspirat-o să realizeze Q&A-uri după proiecții de film și să studieze autodidact media literacy.  În 2008, a susținut seminarii de Genuri Jurnalistice cu studenții de la FSPAC.

Reporter din 2007, s-a nișat pe jurnalismul de film din 2010 și a scris timp de 6 ani pentru CinemaRx.ro, unde a lucrat și ca project manager.  De-a lungul anilor, a făcut parte din redacţia AperiTIFF, ziarul TIFF și din echipa proiectului de educație cinematografică pentru copii – EducaTIFF. A contribuit la realizarea de rubrici și emisiuni radio și tv pe teme cinematografice. În 2014 a făcut parte din juriul Premiilor GOPO.

Trăiește cu 4 țestoase, dintre care două poartă nume după formația Luna Amară și două au fost adoptate de la un muzeu. Ține minte doar cărțile pe care-i vine să le îmbrățișeze la final și ar renunța oricând la papuci, dar niciodată la muzică.