Echipa Create.Act.Enjoy Decembrie e acel moment din an în care tragi linie, analizezi, te gândeşti la oamenii pe care i-ai câştigat în tot acest timp, la alţii pe care i-ai pierdut sau la ceilalţi care se vor întoarce curând. Pentru noi, 2015 a fost un an plin, cu bune şi rele, râs şi plâns, istorii de pus pe hârtie şi experienţe de dat mai departe. Am crescut ca Făt-Frumos, ne-am maturizat ca Harap-Alb şi am mers mai departe ca Frodo Baggins.

THE BOX

Anul acesta am inventat cutia! Mai exact, am lansat spaţiul cultural de dezvoltare personală prin artă, The Box, în care cel puţin 300 de persoane cu vârste cuprinse între 7 – 50 de ani au beneficiat de ateliere de teatru şi improvizaţie, film, actorie de film, scriere creativă, muzică în teatru şi film, dans contemporan. În jurul The Box s-a format o adevărată comunitate vie şi creativă, care ne umple de energie la fiecare eveniment sau atelier, iar prietenii şi susţinătorii noştri nu găsesc aici doar un spaţiu de lucru, ci şi o casă primitoare şi deschisă. Le mulţumim generoşilor Mircea Kiraly, Melinda Jakab, Florina Florian, Călina Langa, Crina Prida, Oana Pop, Cornel Hoza, Oana Ianuli şi Nowak852 care ne-au vizitat şi au sprijinit oferta culturală a cutiei noastre, oferindu-ne momente memorabile la noi acasă!

FESTIVALURI ŞI EVENIMENTE ÎN AER LIBER

La rândul nostru, în 2015, am început (cu succes!) să îmbinăm teatrul şi performance art cu arta urbană, un gen care ne-a fascinat şi intrigat dintotdeauna; mai mult, am continuat să aducem arta pe străzile Clujului şi să provocăm trecătorii să ia atitudine şi să se implice într-un act distractivo-creativ. Aşa s-au născut colaborările cu festivalurile CooltUrban, Dorna Art, Picnic in the Park, Zilele Nordului sau recentele Dacia Art Project şi Art Point. Ultimele două iniţiative fac parte din programul Com’On Cluj, din cadrul Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului. Am adus dansul în stradă şi pe timpul verii, alături de prietenii noştri de la Fundaţia Creştină pentru Ajutorare şi The Mood Quartet, când am organizat flashmob-ul antidrog „Vorbeşte pe Stradă”.

Şi, pentru că ne place să fim aproape de oameni şi să le ascultăm poveştile, în acest an am dat startul Întâlnirilor Generaţiei cu Cheia la Gât, o serie de evenimente interactive prin care dorim să ne reamintim şi să ne jucăm aşa cum o făceam în faţa blocului pe vremuri. De ce facem asta? Ca să nu uităm lucrurile care ne-au format în oamenii simpatici care suntem astăzi. Şi pentru că vrem să fim din nou copii, măcar pentru două ore la final de săptămână. Caietele noastre cu oracole sunt aproape pline în acest moment!

NE-AM MĂRIT ECHIPA

În 2015 ne-am mărit echipa: mai multă energie, mai mult fun, mai multe evenimente, mai multă culoare şi mai multe spectacole! Create.Act.Enjoy a produs 4 spectacole de teatru în 2015, foarte diferite ca tematică şi stil, pe care, dacă încă nu aţi apucat să le vedeţi, aveţi şansa în 2016! Este vorba despre „Supravieţuitor” (un performance de Alexandra Felseghi, după „Supravieţuitorii. Mărturii din temniţele comuniste ale României” de Anca şi Raul Ştef, cu Diana Buluga şi Raluca Lupan), „Păpuşa de ceară” (one woman show cu Crina Andriucă, după texte de Ana Dragu, în regia lui Cristian Pascariu) şi spectacolele de teatru-dans, „Eteroclit” (regia: Alexandra Felseghi, cu: Roxana Fânaţă, Robert Cristian, coregrafie: Melinda Jakab) şi „Galaxy” (regia: Cristian Pascariu, cu: Diana Buluga, Raluca Lupan, coregrafie: Melinda Jakab).

„DĂRUIEŞTE PRIN ARTĂ” ŞI „LUNA CREATIVĂ”

În 2015, echipa noastră a fost iniţiatorul a două mari programe care s-au bucurat de vizibilitate naţională: cel mai amplu proiect de terapie prin artă dintr-un spital din România, „Dăruieşte prin artă”, desfăşurat în colaborare cu Asociaţia Minte Forte la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca şi „Luna Creativă”, un proiect cultural-educativ, destinat cu precădere elevilor de liceu din judeţul Cluj.  Proiectele au fost realizate cu susţinerea Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Servier Pharma şi UNITER.

Mulţumim susţinătorilor, prietenilor, invitaţilor şi participanţilor la evenimentele noastre pentru acest an plin şi vă dorim tuturor sărbători creative!