• Snap

    Regie: Cristian Pascariu

SNAP
adaptare după textele lui Eric Bogosian
Distribuția: Diana Buluga, Mihail Onaca
Regia: Cristian Pascariu
Durata: 1h 10 min
Data premierei: 14 noiembrie 2013
*spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani

Am pornit în căutarea Americii.  Am pornit în căutarea visului american. Ne-am propus să intrăm prin efracție în mintea acestei societăți în care haosul și diversitatea au alterat visul, transformându-l de cele multe ori în coșmar. Vrem să vedem ce și cum visează un american de rând – America nu e o țară, ci un punct de întâlnire al viselor unor oameni cu totul și cu totul diferiți.

SNAP este un zoom adus societății contemporane americane, un reality show în care ne sunt expuși oameni din toate straturile sociale. Mai mult decât atât, SNAP nu este doar „un alt spectacol despre America”  – e un spectacol despre noi toți, despre nevoia noastră de libertate.

– Selecționat la Festivalul de Teatru „Vin la Teatru”, Focșani (iulie 2014)

– Selecționat la Festivalul Internațional de Teatru Nou, Arad (mai 2014)

Duo-ul cameleonic – Diana Buluga și Mihail Onaca – se multiplică în maeștri ai ”rețetelor de fericire”, astfel încât doctorul de suflete Phil, criminala în serie, instructorul de fitness, consumatorul de stupefiante, domnișoara-siluetă-perfectă și alți escroci devin ipostaze ale unui stil monstruos de viață, în care valorile și-au diluat intensitatea până la confundarea cu opusul lor.

 

Ana Ioneseicritic de teatru

Un spectacol dinamic și incitant, SNAP pune sub lupă societatea contemporană pe care o prezintă cu umor de calitate. Într-un fel sau altul, te vei regăsi în dramele și visele fiecărui personaj și vei ajunge să te intrebi: oare chiar așa e lumea în care trăim?

 

Ana Maria Mureșanspectator

Să le mulţumim actorilor Diana Buluga şi Mihail Onaca că reuşesc prin jocul lor să ne elibereze de „visele americane”, măcar pentru un ceas, atât cât durează spectacolul! Aş numi locul unde se joacă spectacolul  „Spaţiu liber de vise americane”, iar în final, aş întreba retoric: Sunt grele visele, americanule?

 

Bianca PeteanSpectator