• SUPRAVIEȚUITOR

    Depunem câte o mărturie la finalul fiecărei zile trăite

Depunem câte o mărturie la finalul fiecărei zile trăite: mărturia faptului de a fi, a ceea ce ai fost sau a ceea ce ţi-ai fi dorit să fii. Şi ce s-a întâmplat între timp? Nimic altceva în afară de incidentul de a-i întâlni pe acei oameni care ţi-au schimbat planul iniţial şi care, fie ţi-au întărit convingerile, fie le-au spulberat. Care e punctul de legătură între o viaţă construită pe valori solide şi o alta care nu a avut posibilitatea de a le cunoaşte? Congruenţa dintre cele două o numim supravieţuire – şi supravieţuirea te face să fii.

Foto: Alin Barbir

După Supravieţuitorii. Mărturii din temniţele comuniste ale României de Anca şi Raul Ştef
Distribuția: Diana-Elena Tușa, Irina-Maria Barbir
Regia: Alexandra Felseghi
Durata: 50 minute
Data premierei: 28 ianuarie 2017

Un spectacol foarte necesar astăzi, foarte actual, foarte emoționant, pentru toate vârstele. E surprinzătoare interpretarea actorilor, care și-au folosit tinerețea ca pe un atu și nu ca pe o scuză, în încercarea de a spune o poveste reală care s-a întâmplat cu mult înaintea lor și pe care au redat-o impresionant.

Spectator premieră (sesiune Q&A)

Un spectacol care ar trebui jucat obligatoriu în școli și instituții de învățământ!

Adriana Florescuspectatoare

Astăzi, mai mult ca oricând adevărurile despre închisorile politice din România ies la iveală ca ochiurile de grăsime dintr-un pahar cu apă. Important este, cred eu, să ne întrebăm cum ne raportăm noi ca indivizi la trecut: în ce măsură îl privim doar pe ca un fapt senzațional și în ce măsură reușim să înțelegem repercusiunile lui în prezentul nostru?

Alexandra Felseghi regizor și dramaturg