CooltUrban FestivalWeekend-ul acesta, între 7-9 august, Cazinoul din Parcul Central clujean va fi animat de graffiti, concerte, beatbox, skateboarding şi parkour. Şi, pentru că ne-a plăcut foarte mult ideea de la care au pornit în această aventură,  ne-am alăturat prietenilor de la festivalul CooltUrban aflat la a doua ediţie, cu ateliere de teatru şi improvizaţie şi film – pentru că, teatrul şi filmul fac casă bună cu arta şi cultura urbană. Vrei să vezi în ce fel? Te aşteptăm în parc!

Iată un scurt warm up pentru acest weekend: am povestit cu PR-ul festivalului CooltUrban, Camelia Truşmei, despre ce se va întâmpla aceste trei zile pe la Cazino.

Enjoy 🙂

ALEXANDRA FELSEGHI: Cum s-a născut ideea unui festival de artă urbană la Cluj?

CAMELIA TRUŞMEI: Ideea CooltUrban s-a născut în 2013, când am văzut necesitatea unui festival destinat artei urbane. Am observat că existau foarte mulţi practicanţi de sporturi şi cultură urbană, în special skateboarding şi graffiti. Prima ediţie a festivalului era concentrată pe graffiti şi parkour. Am dorit să construim un cadru în care să putem aduce tot ce înseamnă artă şi sporturi urbane.

A.F.: Care este profilul unui participant la acest festival?

C.T.: Ne adresăm tinerilor, în special. Profilul unui participant este, în primul rând, cool, după cum spune şi numele festivalului „CooltUrban”. În al doilea rând, îi place tot ce ţine de zona culturii, artei şi sporturilor urbane şi, dacă nu le practică, atunci cu siguranţă îi place să îi privească pe alţii care creează un graffiti, sau care au talent la beatbox, de exemplu.

A.F.: Ce aduce nou ediţia a doua de CooltUrban?

C.T.: Anul acesta am diversificat oferta de activităţi. Pe lângă graffiti şi parkour, vom avea partea de skateboarding, breakdance şi beatbox. Pe lângă asta, vom organiza o expoziţie de fotografie urbană, care va fi pe toată durata festivalului, vom avea Târgul „Mâini Dibace”, unde vor participa aproximativ 20 de persoane cu diferite obiecte de artizanat, vă avem pe voi (n.red. Ateliere Create.Act.Enjoy). Putem spune că numărul activităţilor s-a dublat faţă de prima ediţie.

A.F.: Şi cum se „împacă” teatrul cu arta urbană?

C.T.: Eu cred că se împacă foarte bine! Cred că trebuie să înveţi să te cunoşti pe tine însuţi/însăţi, astfel încât să îţi poţi da seama, din interior, ce abilităţi ai. Niciodată nu e prea târziu să începi un sport sau un hobby, trebuie doar să înveţi să  te cunoşti. Şi teatrul te poate ajuta în această direcţie, să-ţi găseşti forţa interioară să o faci.

A.F.: Cum îţi imaginezi că va arăta Clujul, după mai multe ediţii de CooltUrban?

C.T.: Cu un număr cât mai mare de participanţi activi în zona artei urbane şi cât mai mulţi înscrişi la concursurile de graffiti sau skateboarding pe care le organizăm!

Află mai multe despre festival – AICI.

Despre detalii şi înscrieri la Atelierele Create.Act.Enjoy din cadrul festivalului CooltUrban – AICI.