• Terapie prin Artă – ediția a VII a

Fotografi: Ioana Ofelia, Alin Barbir și Bogdan Botaș

Cea de-a șaptea ediție a proiectului Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy desfășurată în 2019, a reprezentat cea mai amplă acțiune de până acum, marcând și extinderea la nivel național. În cadrul acesteia, pacienții, aparținătorii, cadrele medicale și personalul din 8 spitale au beneficiat de ateliere de terapie prin artă, concerte, intervenții artistice itinerante, spectacole de teatru, instalații artistice, reamenajare creativă a spațiului, expoziții de fotografie, materiale informative și prezentări atractive privind terapia prin artă şi efectul benefic asupra pacienţilor.

Desfășurat până acum doar în spitalele din Cluj-Napoca, proiectul a demonstrat că reprezintă un model de bune practici replicabil la nivel național prin implementarea a câte unei săptămâni de activități în Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia, unde au fost cooptați și instruiți artiști, coordonatori și voluntari locali.

În cadrul celor 19 intervenții artistice itinerante, 16 ateliere de terapie prin artă, 4 concerte de muzică live, 2 spectacole de teatru și  10 zile de „Rudă/Supererou pentru zi” desfășurate, actorii implicați au interacționat cu peste 15000 de persoane cu vârste între 3 și 90 de ani. Totodată, în această ediție am avut alături 76 de voluntari care au ajutat la informarea zilnică și la desfășurarea activităților destinate pacienților.

Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy – editia a VII-a a fost realizat cu sprijinul AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Timișoreana (campania „Cinstim Binele”), Servier Pharma, Fondul Jazz in the Park, Fundația TELUS International Romania, Five Continents Group, 3PILLAR Global, Restaurant PERLA.

Parteneri: Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Județean de Urgență Alba, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic Județean Cluj și Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca.