• Terapie prin Artă– ediția de Crăciun 2018

Fotografi: Ioana Ofelia, Alin Barbir și Bogdan Botaș
Videografi: DD Visual, WE are Studio

Cinci zile intense de activități desfășurate în spitale au conturat o nouă ediție de Crăciun a programului nostru de Terapie prin Artă. Prin activitățile desfășurate în perioada 8-12 decembrie 2018, am oferit beneficiarilor – pacienți, personal medical, aparținători – oportunitatea de a forma noi legături sociale, de a experimenta emoții pozitive și de a-și exersa autonomia personală. Aceste lucruri au fost posibile prin stimularea participării directe a peste 2500 de persoane la improvizații teatrale, în cadrul momentelor artistice itinerante, prin participarea a aproximativ 100 de spectatori la concertul de pian și colinde desfășurat pe culoarele spitalului și implicarea directă a 15 pacienți și medici la atelierul de confecționare de decorațiuni tematice. Peste 120 de pacienți despre care am aflat că au nevoie de socializare, neavând vizitatori suficient de des sau deloc, au beneficiat de vizitele individuale ale voluntarilor „rudă-pentru-o-zi”.

Pregătirea celor peste 2.300 de pachete oferite cadou a fost posibilă cu ajutorul voluntarilor, care au fost, în cea mai mare parte, angajați ai West City Hotel. Ne-am reamintit, alături de ei, cât este de valoroasă munca în echipă și ce impact major pot produce în comunitate oamenii determinați.
Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy – ediția de Crăciun a fost realizată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al West City Hotel și a fost susținută de TEDxEroilor Award prezentat de AROBS Transilvania Software.

Parteneri: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Dr. Octavian Fodor”, Centrul Cultural Clujean, Fast Print, Departamentul de Sănătate Publică (FSPAC).

Parteneri media: Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Radio Cluj, TVR Cluj, Cluj.com – Ghid Local, Clujul de buzunar, cluju.ro, I Like Cluj.

*Fotografii realizate de Alin Barbir, Andra Salaoru și Bogdan Botaș

**Materiale video realizate de DD Visuals și Andra Salaoru