• Un toast cu diavolul

    Regie: Cristian Pascariu

Scenariu propriu după o idee de M.J. Weeks
Distribuția: Diana Buluga,
Raluca Lupan, Mihail Onaca
Regia: Cristian Pascariu
Durata: 1h
Data premierei: 28 noiembrie 2012

Diavolul secolului XXI se recomandă drept un business-man stilat și șarmant, directorul singurei corporații subpământene. Alături de două nimfe demonice, Diavolul destăinuie povestea sinceră a succesului său, având drept cadru o petrecere de senzație. Comic, subtil și tranșant, spectacolul Un toast cu Diavolul este o parabolă a high life-ului contemporan, o parodie a obiceiurilor, limbajului şi lumii „corporate”. Istoria omenirii este şi istoria companiei SatanCorp, care, cu ocazia împlinirii unei respectabile vârste, îşi analizează reuşitele şi eşecurile, povestind despre susţinătorii şi rivalii săi.

*Spectacolul s-a jucat la Cluj-Napoca, București, Iași, Baia Mare, Botoșani, Bistrița, Turda, Piatra Neamț (turneu național).

– Selecționat la Sibiu Fringe Festival, Sibiu (iulie 2013)

– Selecționat la Iași Fringe Festival, Iași (iunie 2013)

Fotografii realizate de Dinu Lazăr

„Factorul inedit din Un toast cu diavolul constă în depăşirea locurilor comune ale consumerismului: Diavolul nu devine ridicol prin acte de publicitate de prost gust, ci doreşte să ne aducă la cunoştinţă faptul că ne-ar fi oferit deja reţeta succesului, de unde rezultă că mulţi dintre noi lucrăm pentru el la negru.

Ana Ioneseispectator

Într-un cadru distins, special ales pentru a coincide cu subiectul, Un toast cu Diavolul nu este o simplă piesă de teatru, ci o petrecere în toată anvergura conotației sale, un eveniment corporate ai cărei invitați speciali vor fi înșiși cei prezenți.

ArtAct Magazine

Diavolul este un personaj complex, deosebit de ofertant pentru un actor.

Agenda Liternet